آشنایی با کیستون و انواع آن
در حوزه شبکه اجزای زیادی دست در دست هم داده اند تا مجموعه شبکه یک مجموعه و خدمات آن مجموعه شکل بگیرد. البته که بچه های حوزه رایانه و شبکه این ابزار های ریز و درشت را می شناسند. در این مقاله قرار است در مورد کیسون شبکه صحبت کنیم. پس با من همراه باشید تا سراغ این قطعه مهم برویم.
آنچه خواهید خواند...
کیستون چیست؟
مشابه تمام مقالات قبلی و آینده سعی میکنم به طور ساده توضیح بدهم. کیستون یکی دیگر از قطعات واسط ابزار و تجهیزات در کنار هم دیگر است. همانطوری که بروی موبایل خود جک 3.5 میلیمتری صدا دارید، کیستون هم مشابه همان است. اما نه برای انتقال موزیک( چه بسا که میتواند باشد).کیستون یک جک انتقال داده در شبکه است و در استاندارد های مختلف مانند RJ-45 تولید می شود.
کیستون علاوه بر متصل کردن دستگاه ها به شبکه کاربرد دارد، ارتباط از طریق کابل را هم به وجود می آورد.
به زبان ساده ساده بخواهم توضیح دهم، آن پریز مادگی ورودی سیم تلفن شما همان کیستون است. اما کیستون RJ11
در این مقاله درمورد RJ45 صحبت میکنم.
تکنولوژی RJ11 در سال 1358 توسط شرکت AMP به جهان معرفی شد. در سال 1374 ICC نسل جدیدی از کیستون ها را برای کاربری شبکه به جهان معرفی کرد به نام RJ45
انواع کیستون
اصولا هر رابطی که از یک سمت پورت مادگی باشد و یک سمت دیگر کابل بگیرد، در دسته بندی کیستون ها قرار می گیرد. پس متوجه شدید که این دسته بندی بسیار بزرگ و متنوع است. شناخت مدل های مهم و پرکاربرد بسیار مهم است. پس در ادامه سعی میکنم مهمترین آن را اینجا توضیح دهم.
نوع پورت
کیستون رو از لحاظ کاربری به دو دسته کیستون شبکه و کیستون تلفن تقسیم میشود. اما تفاوت این دو نوع کیستون چیست؟ کیستون شبکه 8 پین هست. بنابراین اندازهاش از کیستون تلفن 6 پین ، بزرگتر است.
با این حال کاربرد کیستون به بحث شبکه و تلفن محدود نمیشه. جک 3.5 میلیمتری هدفون و پورت های USB و HDMI از انواع دیگه این تجهیزات هستن که احتمالا بهطور روزانه باهاشون سروکار دارید.
پهنای باند و نرخ انتقال دیتا کیستون
در بحث تجهیزات شبکه، دو عامل پهنای باند (فرکانس) و نرخ انتقال دیتا (سرعت)، اهمیت زیادی دارن. کابل شبکه اصلیترین تجهیزات پسیو شبکه محسوب میشه و استاندارد کلی هر شبکه رو تعیین میکنه. با در نظر قرار دادن این موضوع، کابل شبک Category هایی که در مقاله کابل شبکه چیست؟ توضیح دادم تقسیم و دسته بندی می شود.
برای مثال اگر به یاد داشته باشید دو CAT5 و CAT6 را از نظر سرعت بررسی کنید. اختلاف زیاد است. پهنای باند 100 به 250. سرعت 1 به 10 گیگابیت. پس مطمئنا کیستون CAT5 و CAT6 هم تفاوت دارد. پس در زمان راه اندازی باید به این نکته توجه کنید.
داشتن یا نداشتن شیلد
جالب است که بدانید در مبحث کابل، شیلد دار و بدون شیلد داشتیم! اینجا هم داریم. یعنی در کیستون ها هم ما مدل شیلد دار و بدون شیلد داریم.
بودن شیلد باعث کاهش نویز در شبکه است. اما این را هم در نظر بگیرید که مدل های با شبلد قیمت بیشتری دارند.
اما کدام را انتخاب کنیم؟ آیا نیاز به مدل گرانتر هست؟ اگر هست کجا؟
خلاصه بگویم، در جاهایی که شما کابل و دستگاه خیلی زیادی ندارید نیازی به هزینه بیشتر و خرید کیستون شیلد دار ندارید. مثل شبکه خانگی یا شرکت های خیلی کوچک.
محل نصب
این قطعه در 5 محل مختلف یعنی پچ پنل، باکس روکار روی دیوار، باکس توکار داخل دیوار، باکس کف خواب و فیس پلیت روی ترانکینگ مورد استفاده قرار میگیره. دسته بندی ها بیشتر از این هاست اما بیشتر از این موارد استفاده می شود.
تقسیم بندی های دیگر
همانطور که گفتم کیستون ها دسته بندی های دیگری هم دارد. یکی دیگر از دسته بندی ها جنس بدنه هست.
بدنه فلزی و PVC هم به این دسته بندی اضافه کنید. مدل فلزی بخاطر هادی تر بودنش برای جریان برق و ارت استفاده می شود.
معیار دیگر ابعاد و اندازه کیستون ها می باشد که باریک و پهن می باشند.
برندهای معتبر تولید انواع کیستون شبکه
اگه قصد خرید کیستون رو داشته باشید، احتمالا بعد از انتخاب گزینه مناسب، از خودتون میپرسید برند معتبر کیستون چیست؟
کیستون نگزنس ( Nexans ) رو که فوقالعاده باکیفیت هست
کیستون لگراند ( Legrand ) که مثل سایر ساختههای این کمپانی ارزش خرید بالایی داره
اشنایدر (Schneider)، امپ (Amp) و دی لینک (D-Link) هم برندهای مشهور دیگهای هستن که در زمینه تولید کیستون فعالیت میکنن.
البته که دیگر برند ها هم هستند اما این برند ها مطرح ترین است.
حرف آخر
در این مقاله سعی کردم شمارا با کیستون و انواع آن آشنا کنم. این قطعه یکی از قطعات پر استفاده در پسیو شبکه هستند.در آخر اگر تجربه خاصی از این برند