هایپروایزر چیست – What is Hypervisor

هایپر وایزر چیست؟

Hypervisor چیست؟ کاربرد های آن چیست؟

در مقالات آموزشی قبلی چندین بار از این واژه «هایپروایزر»‌ استفاده کردم.حال باید بگویم که “هایپروایزر چیست؟

هایپروایزر نرم‌افزاری است که به شما این دسترسی را می دهد  تا سیستم عامل‌های مختلفی را روی سیستمتان پیاده‌سازی کنید.( شاید الان بگویید خوب این همان مجازی ساز مقاله قبلی است که!!) اما تفاوت و شباهت هایی دارد که در این مقاله به شما توضیح میدهم.

این کار با تقسیم منابع فیزیکی، مثل CPU، RAM، کارت گرافیک و … به چند بخش و البته به‌صورت مجازی انجام می‌شود که به هر یک از این بخش‌ها، یک ماشین مجازی (VM) گفته می‌شود که در مورد آن، در قسمت‌های قبلی مقاله توضیحات کاملی ارائه کرده‌ایم.

هایپروایزر چیست

مثلاً فرض کنید که شما یک کامپیوتر قوی دارید. با هایپروایزر می‌توانید مثلاً سیستم‌عامل ویندوز و لینوکس را روی آن نصب کنید. این دو سیستم‌عامل و منابعی که از آن استفاده می‌کنند، کاملاً از یکدیگر جدا هستند و تأثیری روی هم نمی‌گذارند.

تفاوت هایپروایزر با سیستم های سنتی

به جای خرید چند سرور برای چند کار، از یک سرور برای چندکار استفاده کنید. همینقدر کوتاه کم هزینه و پر کاربرد✌😎

تفوت هایپر وایزر با سیستم معمول

کاربردهای هایپروایزر

از جمله موارد استفاده از هایپروایزر عبارتند از:

۱. استفاده از هایپروایزر در دیتاسنترها

مراکز داده (Data Center) از هایپروایزرها استفاده می‌کنند تا منابع سرورهایشان را با اجرا کردن چندین سرویس در یک سخت‌افزار، بهینه‌تر کنند.

۲. استفاده از هایپروایزر در فناوری ابری

سرویس‌های ابری معروف مانند AWS و Microsoft Azure هم مشتری دائمی هایپروایزرها هستند. این شرکت‌ها با استفاده از این نرم‌افزارها، منابع سخت‌افزاری اَبَر سرورهای خود را در اختیار مشتریان مختلفی قرار می‌دهند و با توجه به اینکه اطلاعات هر یک از این قسمت‌ها هم با مشتری دیگر تداخلی ندارد، مشکلی برای امنیت اطلاعات ایجاد نمی‌شود.

۳. تست نرم‌افزار با استفاده از هایپروایزر

تست نرم‌افزار یکی از مراحل اساسی، قبل از انتشار آن است. با کمک هایپروایزر می‌توانید یک سیستم‌عامل مجزا روی سیستم خودتان یا سرورتان نصب کنید و تست نرم‌افزار را روی آن انجام دهید. در قسمت‌های قبلی، توضیحات کاملی در این مورد داده شده است.

انواع Hypervisor

انواع هایپر وایزر

انواع مدل هایپر وایزر

هایپروایزر نوع یک – Type 1 hypervisor

هایپروایزر مستقیما روی سخت افزار اجرا می‌شود که از آن به صورت ‌Bare Metal hypervisor هم یاد می‌شود. هایپروایزر نوع یک در واقع هایپروایزر مستقل و Native هم هست.

VMware ESXi یکی از نمونه‌های هایپروایزر سخت‌افزاری است که توسط دیتاسنترهای مختلف برای ساخت ماشین مجازی از آن استفاده می‌شود.

هایپروایزر نوع دو – Type 2 hypervisor

هایپروایزر برنامه‌اي است كه روی سیستم عامل هاست اجرا می‌شود و سرویس های مجازی سازی را ارایه می‌دهد. اين سيستم عامل مي‌تواند ويندوز يا لينوكس يا OS 10 باشد. حالا روي اين لايه مي‌توانيد لايه مجازي سازي را ايجاد كنيد. از هایپروایزر نوع دو به صورتHosted hypervisor  و هایپروایزر وابسته هم یاد می‌شود.

تفاوت هایپروایزر نوع اول و دوم

تفاوت نوع اول و دوم hypervisor در این است که Hosted Hypervisor به سيستم عامل میزبان وابسته است و اگر با مساله‌اي مواجه شود، روي سیستم عامل های مجازی میهمان يا Guest تاثیر مي‌گذارد.

یکی از دلایل استفاده از نوع اول hypervisor  این است که هر VM مستقل از VM های دیگر است و VM ها از هم تاثیر نمی‌گیرند در نتیجه امکان اجرای برنامه های مختلف به طور هم زمان روی VM ها وجود دارد. چون بین Hypervisor و سخت افزار چیزی نیست،Hypervisor  مي‌تواند به راحتي سخت افزار را مديريت كند و براي اين كار نياز به برنامه مديريتي مانند vCenter دارد. حالا تفاوت دوم هم مشخص مي‌شود: بدون نصب سيستم عامل مي‌توان از هايپروايزر نوع يك استفاده كرد.

نوع دوم hypervisor به سيستم عامل ميزبان يا هاست وابسته است ولي استفاده و دانلود آن بسیار آسان است و نیاز به دانش و تخصص خاصي نيست اما براي راه اندازی نوع اول hypervisor نياز به تخصص است.

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

امیرحسین باقری
دوست دارم در حد توانم هرآنچه که تجربه و اطلاعات و دیتا دارم با آدم ها به اشتراک بزارم تا کمکی به تصمیم گیری ها در زندگیشون بکنم😊❤

نظرات بسته شده است.